Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Dieta

    Ardeiul iute poate combate obezitatea

    Un studiu al cercetătorilor de la University of Wyoming's School of Pharmacy arată că ardeiul iute, prin substanţa care îi dă iuţeala, capsaicina, poate combate obezitatea prin stimularea arderilor energetice şi prin transformarea grăsimii albe în grăsime maro.



    Ardei chili (Capsicum frutescens) varietatea bird's Eye.


    În corpurile noastre, celulele adipoase albe stochează energie, iar celulele de grăsime maro servesc drept maşini termogenice care ard grăsimea stocată, pentru a produce energie termică.

    Cu cât grăsimea maro este mai multă în corp, cu atât se ard mai multe calorii.

    Odată ce este activată, grăsimea brună poate arde până la 300 calorii în 24 de ore.

    Studiile anterioare au arătat că grăsimea brună poate îmbunătăţi sensibilitatea la insulină, ajutând la controlul nivelului de zahar din sânge şi reducând riscul de diabet zaharat şi obezitate.

    Prin studiile pe animale de laborator s-a constatat că procentul relativ scăzut (0,01) de capsaicină într-o dietă cu conţinut ridicat de grăsimi împiedică creşterea în greutate.

    Cercetătorii cred că capsaicina induce o aşa-zisă rumenire a grăsimii albe şi stimulează termogeneza.

    Ca adulţi, nu avem foarte mult din această grăsime brună în corpurile noastre. Depozitele sunt limitate la zone mici de la nivelul gâtului şi a părţii superioare a spatelui.

    Studiile anterioare au arătat că extinderea grăsimii brune este posibilă prin expunerea la temperaturi mai scăzute pentru câteva săptămâni.

    Iar ardeiul iute poate fi un alt ajutor în creşterea grăsimii brune.

    16 IUNIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Consumarea unei sticle de apă înainte de fiecare masă a permis voluntarilor să piardă în medie, 4,3 kilograme, în douăsprezece săptămâni.
    Un studiu realizat la Universitatea Harvard arată că persoanele care au consumat aproximativ 34 grame de cereale integrale pe 1000 kcal/zi au redus riscul de deces prematur cu 17%.
    Un nou studiu, desfăşurat pe o perioadă de cinci ani la Universitatea din Barcelona, asupra aşa-numitei diete mediteraneene, arată că uleiul de măsline, nucile, fasolea, peştele, carnea albă, fructele, legumele şi... un pahar de vin pe zi sunt ingredientele unei inimi sănătoase.
    Consumul de peşte cel puţin de două ori pe săptămână poate reduce semnificativ durerea şi inflamaţia asociată cu poliartrita reumatoidă, conform unui recent studiu realizat la Brigham and Women's Hospital în Boston, Statele Unite.
    Substanţele pe care le ingerăm prin intermediul hranei determină comportamentul nostru şi modul în care experimentăm mediu înconjurător. Cercetători de la Leiden University şi University of Amsterdam au efectuat un studiu asupra efectului pe care îl are un compus ce se găseşte în unele alimente, numit tirozină, asupra capacităţii de a opri rapid o activitate.
    Bacteriile bune din intestin fac din ciocolata neagră un aliment bun pentru inimă. Cacaoa fermentează în intestine şi formează compuşi cu efect antiinflamator pentru sistemul circulator.