Ediţia în limba română
    News / Sănătate

    Altitudinea mare poate creşte riscul de moarte subită la sugari

    Viaţa la altitudine mare poate face copiii vulnerabili la sindromul de moarte subită, potrivit unui studiu realizat în statul american Colorado.


    Conform studiului, riscurile mari sunt la altitudini de peste 2400 de metri. Deşi rata de mortalitate prin moarte subită este mică în munţii înalţi, ea este de două ori mai mare decât în zonele cu altitudine de 1800 de metri, rezultate ce coincid cu cele ale unui studiu anterior, realizat în Alpii Austriei.

    Cauzele acestor decese sunt necunoscute, dar anumite condiţii legate cu nivelurile reduse de oxigen par să crească riscul, inclusiv anomaliile creierului, fumatul mamei în timpul şi după sarcină şi infecţiile respiratorii.

    Copiii au fost adesea găsiţi fără viaţă, cu faţa în jos în pătuţurile lor. Campania publică care a subliniat importanţa ca bebeluşii să doarmă pe spate a redus numărul de decese, ca şi necesitatea de a evita lenjeriile de pat moi, pernele şi împărţirea patului cu altcineva, ca şi păstrarea copiilor departe de fumul de ţigară.

    28 MAI 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Depunerea unei substante numite amiloid-ß in creier si formarea de placi, este cunoscuta ca o manifestare a bolii Alzheimer. Dar mecanismul de formare a acestor placi nu este cunoscut. Pornind de la faptul ca ionii metalici influenteaza depunerile acestei substante in conditii de laborator, o echipa de cercetatori de la Centrul Birchall al Universitatii Keele din Staffordshire, Marea Britanie, a studiat mecanismul prin care acesti ioni pot reduce formarea de placi in creier.
    Un nou studiu realizat de cercetătorii de la University of Virginia School of Medicine, Statele Unite, afirmă că sistemul imunitar afectează şi chiar controlează comportamentul social.
    Cercetători de la Johns Hopkins University School of Medicine şi Bloomberg School of Public Health au încercat să găsească răspunsul la întrebarea de ce unele ţesuturi sunt de milioane de ori mai vulnerabile la cancer decât altele.
    Autorităţile ar trebui să indice pe ambalajul arahidelor că nu sunt potrivite pentru copiii cu vârste sub şase ani, spun medicii belgieni de la spitalul din Granz.
    Un simplu test de urină, care ar putea detecta cancerul pancreatic mult mai devreme decât în ​​prezent, a fost dezvoltat de oamenii de ştiinţă.
    Specialiştii de la Royal Society for Public Health din Marea Britanie consideră că sfaturile de a mânca mai multe grăsimi sunt iresponsabile şi potenţial mortale.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact