O lume a cunoașterii. 16 aprilie 2024
    O echipă de cercetători, de la Institutul de Cercetare Biosanitară din Granada, Spania și de la Unitatea de excelență MNat, a dezvoltat o metodă care ar putea îmbunătăți detectarea timpurie a melanomului, cel mai agresiv tip de cancer de piele. »
    Cluj-Napoca
    8°C, umiditate 87%; cer predominant noros

    prognoza pentru Cluj-Napoca

    Sibiu
    12°C, umiditate 81%; cer parţial înnorat

    prognoza pentru Sibiu

    Timisoara
    6°C, umiditate 100%, ploaie; cer complet acoperit de nori

    prognoza pentru Timisoara

    Arad
    6°C, umiditate 93%, ploaie uşoară; cer predominant noros

    prognoza pentru Arad

    Iasi
    13°C, umiditate 76%

    prognoza pentru Iasi

    Suceava
    8°C, umiditate 93%, averse de ploaie uşoară; nori cumulonimbus; cer parţial înnorat

    prognoza pentru Suceava

    O echipă de cercetători americani a descoperit că ADN-ul unei specii obișnuite de viermi pare să fie rezistent la radiațiile din zona de excludere a Cernobîlului. »
    Cercetătorii brazilieni au analizat țesuturi umane de diferite nuanțe obținute în timpul intervențiilor chirurgicale și au constatat că lumina nu poate trece de pielea mai închisă la culoare la o intensitate mare, ceea ce poate afecta terapiile și, de asemenea, diagnosticul. »
    O echipă de cercetători de la Laboratorul Național Oak Ridge al Departamentului de Energie din Statle Unitea a folosit o nouă variantă a unei metode vechi pentru a detecta materiale în cele mai mici cantități înregistrate până acum. »
    Ouăle crude și produsele din ouă pot transporta Salmonella și pot provoca boli și focare de origine alimentară și chiar deces, în anumite circumstanțe. O soluție simplă la agenții patogeni de origine alimentară din ouă ar fi pasteurizarea tuturor ouălor crude înainte de a fi consumate. »
    O echipă de arheologi turci au descoperit sub biserica Sf. Nicolae din oraşul Demre, în provincia Antalya din sudul Turciei, un cavou care ar putea păstra rămăşiţele Sf. Nicolae din Mira, sfântul creştin în urma căruia s-a creat mitul lui Moş Crăciun. »
    Persoanele care au suferit maltratări în copilărie – cum ar fi abuzul emoțional, fizic și sexual sau neglijarea emoțională și fizică – sunt predispuse să dezvolte boli mintale pe parcursul întregii vieți, risc ce persistă decenii după maltratare. »
    Somnul neregulat și orele târzii de culcare duc la note mai slabe și mai multe probleme de comportament legate de școală în rândul adolescenților, sugerează un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Stony Brook din Statele Unite. »
    Otrăvurile și veninurile pot părea înfricoșătoare la prima vedere. În natură, animalele veninoase injectează toxine capabile să modifice metabolismul altui animal și chiar să-l omoare, dar sunt considerate și instrumente valoroase pentru știință. »
    Universitatea din São Paulo, Brazilia, a creat un compozit din reziduul uscat de la prelucrarea trestiei de zahăr, care poate înlocui petrolul în producţia de plastic. »
    Noua cartografiere a atmosferei superioare a uriaşei planete Saturn dezvăluie motivele probabile pentru care este atât de fierbinte. »

    Un zâmbet pe zi

    Un vanator pleaca intr-un safari cu soacra-sa si cu sotia. Intr-o seara prin jungla soacra se rataceste si vanatorul si sotia pleaca sa o caute. Intr-un tufis o gasesc impietrita de groaza in fata unui leu care ragea din toti rarunchii. Vazand asta sotia zice vanatorului:
    - Ce facem acum?
    - Nimic, raspunde vanatorul, leul s-a bagat singur in treaba asta, lasa-l sa se descurce.

    Proverbul zilei

    Nici o faptă bună nu scapă nepedepsită!


    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact